Laxtårta kavring kesella recept

Laxtårta

Laxtårta

Mixa kavringen, smält smöret och blanda samman. Blanda lax, lök, kesella, grädde, cream fraich, citron saft, dill
Laxtårta med löjrom och räkor

Laxtårta med löjrom och räkor

Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Blanda lax, lök, dill, kesella och gräddfil. Bred ut smeten på kavringsbottnen i formen
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

100 g kavring. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg. Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Laxtårta

Laxtårta

Rör i 1 dl av kesellan och bred ut över brödet. Rör i 1 dl kesella och krydda med örtsalt. Bred ut resten av kesellan ovanpå och garnera med 2 skivade ägg, lax och resten av kräftorna och dillen. 18 skivor kavring. 3 dl kesella
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

100 g kavring. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg. Receptet gäller för 12 bitar 100 g kavring 50 g Arla® Svenskt Smör 4 gelatinblad 200 g kallrökt lax ½ dl hackad färsk gräslök 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm stött svartpeppar 1 krm stött rosépeppar 100 g löjrom eller stenbitsrom
Midsommartips

Midsommartips

Recept på Laxtårta hittar du här. Däremot brukar vi göra någon form av lax eller räktårta på kavringsbotten
Midsommartips

Midsommartips

Recept på Laxtårta hittar du här. Däremot brukar vi göra någon form av lax eller räktårta på kavringsbotten
LAXTÅRTA MED STENBITSROM

LAXTÅRTA MED STENBITSROM

Laxtårta. Hacka/mixa ihop kavring med det smälta avsvalnade smöret. 100 g kavring. 500 g kesella kvarg. Rör ihop med creme fraiche och kvargen men spar men spar ca 1 dl och kesella kvarg. FIRARHELG 4 gelatinblad 100 g kavring. 500 g kesella kvarg

Laxtårta

Hacka kavring i matberedare, tillsätt smör. 200 g kavring. 1 burk kesella. Tryck ut i rund löstagbar form. Lägg gelatin i blöt (10 min), krama ur, smältes i kastrull på svag värme

Svensk laxtårta

Skär kavringen på längden som när man delar en tårtbotten. Blanda med kesella, hackad dill, senap, citronsaft och 1 krm peppar. 2 små limpor oskivad kavring. 5 dl kesella 10%

Laxtårta med ärtkräm

Kantskär kavringen. Blanda försiktigt pepparrot och kesella, rör inte för mycket, annars kan krämen spricka

Lyxig Laxtårta från HJ

Rör ner Kesella, creme fraiche, lax, lök i grädden. 300 g kavring. 500 g Kesella. 1. Finhacka brödet och smält smöret och rör ner i brödsmulorna

Laxtårta

Mixa smör och kavring och bred ut i en form som botten. Blanda creme fraiche, Kesella, citronsaft, dill och en nypa cayennepeppar

Laxtårta

Blanda kesella med dill, senap och citron. Finstrimla laxen och blanda med kesellaröran. 2 kavring skivade till långa skivor. 5 dl kesella