Laxtartar förrätt recept

Laxtartar på gravad lax

Laxtartar på gravad lax

Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Hacka sardeller och cornichoner
Laxtartar

Laxtartar

Tärna laxen i riktigt små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka gräslöken. Blanda lax, rödlök och gräslök
Laxtartar, perfekt som snittar.

Laxtartar, perfekt som snittar.

Jaja, oavsett vilket så var det hela väldigt gott och klart godkänt som både drinktilltugg, förrätt och plockmat till skumpa, nyårsafton eller inte
Laxtartar på toast, tilltugg eller buffe

Laxtartar på toast, tilltugg eller buffe

Till servering som förrätt. LAXTARTAR SOM FÖRRÄTT. Lägg bröd underst, sedan laxtartar och några blad sallad och citronklyfta vid sidan
Laxtartar med wasabirom!

Laxtartar med wasabirom!

Eller gör det som en toast och det blir en kanongod förrätt.  . Ett perfekt tilltugg till skumpan på nyårsafton
Laxtartar

Laxtartar

Tärna laxköttet fint. Krydda med salt, socker, vitpeppar och senap. Ställ kallt till servering. Skär gurkan på längden
Laxtartar

Laxtartar

Tina laxköttet och hacka det fint. Blanda laxkött med salt, strösocker, vitpeppar och senap. Låt stå kallt till servering
Laxtartar!

Laxtartar!

En supergod förrätt för alla oss älskar lax i alla former. Denna rätt passar perfekt att bjuda på då det går att göra klart både laxen och såsen dagen innan och sedan bara lägga ihop det när rätten ska serveras
Laxtartar

Laxtartar

LAXTARTAR – 4 förrättsportioner. FISK OCH SKALDJUR avokado, barn i köket, chili, förrätt, guldkant, gurka, koriander, kryddkrasse, lax, lime, recept, salladslök, salmalax, sesamfrön, sesamolja, soja 200 gram salmalax
Vaktelägg och löjrom på laxtartar

Vaktelägg och löjrom på laxtartar

Finhacka den råa laxen. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner äggen för att sjuda i 4 minuter. Skölj i kallt vatten, skala äggen och skär i halvor
Grönare nyårsmeny

Grönare nyårsmeny

Päron- och laxtartar med västerbottenostkräm. Så för dig som vill göra en grönare meny till ditt nyårsfirande, kommer här tips om olika goda recept på förrätt, varm- och efterrätt
Limemoussetarte med karamelliserade äppelskivor

Limemoussetarte med karamelliserade äppelskivor

Förrätten blir en laxtartar, mycket snarlik den vi gjorde i Sveriges Mästerkock. Idag var jag på jakt efter en lite efterrätt att servera på fredag på mitt första cateringuppdrag
Laxbakelse

Laxbakelse

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta ut små rundlar av pumpernickelbröd, c. a 4 cm i diameter
Salmalax med svenska smaker

Salmalax med svenska smaker

Laxtartar i snapsglas. Den här förrätten förberedde vi i portionsglas strax innan vi promenerade över till värdparet