Ingredienser 2 kg nötkött , högrev eller bringa 2 st gul lök(ar) 2 st morot 1 smör , till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 st kryddpeppar , 15 st hela korn 5 st kryddnejlika(or) , hela 2 msk ansjovisspad 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 1 potatis(ar) , kokta 1 st rödbetor , inlagda Köp receptet
Jag hittade ett recept i LeifMannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
I tv-programmet "Sveriges mästerkock" gjorde LeifMannerström en torskrygg med en sandefjordsås som såg jättegod ut och det var därför jag bestämde mig för att prova att göra den här
Säkert har smaken en hel del att göra med upphovsmannen till receptet, det är nämligen den gamle räven LeifMannerström som delat med sej av receptet i en av hans kokböcker "Husmanskonst"