Focaccia med körsbärstomater och basilika. Rosmarinfocaccia. Oliv- och fänkålsfocaccia. Rödlöksfocaccia. 11 sats focacciadeg (se grundrecept). 1Grundrecept focaccia 25 g färsk jäst, 1/2 pkt 3 dl ljummet vatten 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Focaccia med körsbärstomater och basilika 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 250 g körsbärstomater på kvist 250 g gula cocktailtomater 1 kruka färsk basilika Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Rosmarinfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 4 kvistar färsk rosmarin Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Oliv- och fänkålsfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrön. 1Rödlöksfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 3 rödlökar Olivolja och flingsalt till plåten och utbakningFocaccia, grundrecept
Förutom den sallad med varmrökt lax jag bjöd på fick de "nybakad" focaccia till. Grundrecept focaccia. Förra veckan spelade jag och några tjejkompisar golf, och efter det åt vi mat hemma hos mig
Grundrecept focaccia25 g jäst [0,5 förp] 3 dl vatten, ljummet 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Focaccia med körsbärstomater och basilika1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 250 g körsbärstomater (på kvist) 250 g gul körsbärstomat 1 kruka färsk basilika olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rosmarinfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 4 kvistar färsk rosmarin olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Oliv- och fänkålsfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrö olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rödlöksfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 3 rödlökar olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning
Jag utgår alltid från Leila Lindholms grunddeg när jag gör focaccia. En av mina favorittoppingar till min focaccia är stekt lök, och det blir oftast att valet faller på just detta när det är dags för focacciabak
Receptet kommer ursprungligen från en av Leilas kokböcker men jag har modifierat det lite. Jag har dessutom tänkt att jag ska baka bröd idag och eftersom vi ofta äter italienskt när vi är här blir det högst troligt focaccia
Focaccia Testade att baka ett nytt recept på focaccia ur Leila´s A pice of cake. Skillnaden från tidigare recept var att denna deg till focaccian skulle knådas, tidigare har jag bara rört ihop degen i en stor bunke innan den sedan har gräddats i långpanna