Igår blev det brownies med mintsmak bakade med Leilas oslagbara recept. After Eight Brownies. Inte nog med att vi går en hel del på caféer, vi bakar en försvarlig mängd kakor hemma också, som vi med sviktande samvete mumsar i oss
Det blev Brownies med fudgeglasyr och vispad grädde. Trots att jag var alldeles knockad efter tårtan jag gjorde igår så var jag tvungen att göra någon slags dessert till den påskmiddagen jag gjorde idag
Jordnötssmörsmarmorerade brownies – brownie med jordnötssmörsglasyr strösslad med salta jordnötter. Recept av Leila Lindholm på Peanut Butter Swirl Brownies som Sharon bakade på jobbet till torsdagsfikat
Det är förresten Leilas recept på brownien, men i halverad form. Då hade Leilas General Store sponsrat med rosa kastrull, 2 slickepottar och 2 pkt sugrör
Ja, så var det då dags att inviga min nya Kitchen Aid som jag fick i julklapp. Vi var lite sugna på något sött så valet föll på en brownie med chokladfrosting
Som de bästa brownies har den här inget bakpulver i smeten vilket kladdar till det. Grundreceptet för den här brownien kommer från den fantastiska Leila, jag har hört dem som tycker att hennes recept är för mäktigt men inte jag inte – har i och för sig aldrig reagerat på en efterätt och tyckt den varit för mäktig men det är bara jag
Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ ringla ut jordnötssmeten över den. (1 plåt/ ca 24 bitar)Browniesmet400 g mjukt smör3½ dl strösocker2 msk vaniljsocker2 dl kakao1 dl ljus sirap3 nypor flingsalt8 st ägg2½ dl vetemjölJordnötskräm100 g smör2 dl florsocker1 burk (350 g) jordnötssmör2 nypor flingsalt1 tsk vaniljsocker+ 1 dl salta jordnötterSätt ugnen på 175 grader