Leilas bagels. Receptet på de bagels jag provbakade i somras från Leila Lindholm, väldigt goda om än lite omständligare än vanliga bullar med koktiden före gräddningen
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, råsocker och vörtkryddor i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna
Leilas guldkant på vardagen av Leila LindholmEnjoy. Dagens middag blev idag ett för mig välanvänt recept från Leila Lindholm, hennes recept på valnötspasta från Toscana
Grundrecept focaccia25 g jäst [0,5 förp] 3 dl vatten, ljummet 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Focaccia med körsbärstomater och basilika1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 250 g körsbärstomater (på kvist) 250 g gul körsbärstomat 1 kruka färsk basilika olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rosmarinfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 4 kvistar färsk rosmarin olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Oliv- och fänkålsfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrö olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rödlöksfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 3 rödlökar olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning
De här underbara brownisarna, efter ett recept av Leila Lindholm, är helt livsfarliga att baka, för de är nämligen så goda så att det är helt omöjligt att bara ta en bit