Helstekt kyckling i lergryta, och ris (favoriten på sonens begäran). För nån månad sen fick vi två nyfiskade regnbågar av mina föräldrar, och nu gjorde vi slag i saken och lagade till en av dem
Nästa gång det var dags att skvätta glögg i maten så hamnade det i en lergryta tillsammans med griskinder (något som vi inte lagat till på länge - note to selves
Tiden styrde val av maträtt och då fick det bli grillade fiskpaket. Tillfällig förvirring på ICA gjorde att jag missade att handla annan fisk än lax, men det funkade rätt ok ändå
Använd en gjutjärnsgryta eller lergryta med lock. Benbuljong kan du grunda med ben från oxe & lamb (6-10 timmar), kyckling eller fisk (4-6 timmar). För köttben ca 10-12 timmar och för kyckling eller fisk 4-6 timmar
Jag tillagar den i lergryta då jag tycker att det är så himla smidigt, kycklingen sköter sig själv, den blir saftig och jag behöver inte tillföra något extra fett alls
Kyckling i lergryta med oliver, citron & körvel. Så god och liksom både bestämd och näpen i smaken Jag använder den på samma sätt som persilja och gillar den framförallt till till fisk, skaldjur och kyckling