Lergryta kött fransyska recept

Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. fransyska eller lammstek
sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

Lägg ett lager potatis i botten på lergrytan och fortsätt med lök och kött. Nytt lager potatis kött och lök och avsluta med potatis
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek 2 gula lökar 1 morot 2 äpplen 1 tsk salt 1 tsk enbär (kan uteslutas) 1 msk pepparmix 4 lagerblad 3 msk rönnbärssylt eller gelé 1/2 liter öl (porter) 1 dl grädde 1 tsk soya Idealmjöl Späcka ev steken med katrinplommon

Mer mat i lergryta.

Skär köttet i ganska stora bitar och lägg dom i lergrytan. Häll på vatten så det nästa täcker köttet. Denna veckans måndag var inget undantag, på spisen kokade potatisen och i ugnen puttrade en kalvfrikassé i lergrytan
Pulled älg

Pulled älg

Ta bort ev hinnor från kötten och lägg i lergrytan. Jag tog inte så jättemycket olivolja, soya och vinäger för det blir så mycket vätska när man gör i lergryta

Boeuf Bourguignon

Istället använder jag min  lergryta och låter grytan stå i minst tre timmar i ugnen innan jag reder såsen
Pulled beef

Pulled beef

Man tillagar den i en ugnsform med lock, jag använde en lergryta. Hel köttbit t. Viktigt att tänka på om man använder lergryta är att lägga den i blöt innan användning och att man ställer in grytan i en kall ugn och därefter sätter på ugnen

Pulled beef

Lägg köttet i en gryta som tål ugn (jag använder en lergryta). Nötköttet blir dock lite torrare än fläskköttet, men det gör absolut ingenting då man har så mycket vätska i grytan att blanda köttet med
Pulled Cow

Pulled Cow

Gnid in kryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök
Baeckaoffa

Baeckaoffa

Skär köttet i lagom bitar. fransyska eller rostbiff. Blanda köttbitarna och lägg dem som ett lager. Stoppa köttet i en plastpåse (6-8 liter) och häll i marinaden. Smörj terrinen/lergrytan med smör (1 stor lergryta alternativt flera små)
LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

Lägg fransyskan i en gryta (jag använder alltid min blötlagda lergryta). Här kommer ett tips på lågtempererat kött som man sedan drar
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Lagade sjömansbiff i lergryta i helgen. Köttet blir jättemört och både det och potatisen får en väldigt god smak av portern

Stek med brunsås

Ansa köttbiten och stick några hål i den med en grov nål eller liknande. Använd stektermometer för att få önskad temperatur på köttet

Pulled beef

1 fransyska. 6 personer eller fler. ca 1200 g. 1 rödlök. ½ - 1 msk spiskummin. 1 msk rökig grillkrydda. 1 msk vitlökspulver

Fransyska i lergryta

Gnid in kryddorna i köttet och lägg ner det i grytan. Lägg lergrytan i blöt c. Lägg sedan upp köttet på ett fat, och sila bort grönsakerna ur skyn