Som ni märker så blir det mycket mattillagad i lergryta i Mårtenssons kök under den kallare delen av året, men det är så himla enkelt, det blir riktigt gott och det finns verkligen hur mycket som helst man kan laga i lera
Så receptet i original kommer från boken "Lagamat i lergryta" från ICAs bokförlag, naturligtvis gjorde vi inte riktigt som det stod, denna gången klöddade vi så mycket så det nästa blev ett helt nytt recept
Smidigare sätt att lagamat finns inte. Om du inte har en lergryta så skaffa en. Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten minst 20 minuter. 2 tomater. 2 tomater
Under tiden som matenlagar sej själv kan du dona med något annat som behöver göras, tvätta, städa eller koppla av med en bra bok och några chokladpraliner
I bland hittar vi till och med bra tips i någon av våra kokböcker och dagens vegetariska alternativ är just ett sådant som vi upptäckte i boken "Lagamat i lergryta", från ICA bokförlag
Matenlagar sig nästan själv, och det smakar himmelskt. Ta vara på saften och laga en magisk sås. Jag tycker så mycket om min lergryta som jag har fått ifrån mina söta svägerskor, den är fantastisk
Matenlagar sig nästan själv, och det smakar himmelskt. Ta vara på saften och laga en magisk sås. tidlös inspirationJag tycker så mycket om min lergryta som jag har fått ifrån mina söta svägerskor, den är fantastisk