Lergryta nötkött recept

Lergryta med senapscreme

Lergryta med senapscreme

Laga mat i lergryta är smidigt ihop med allt och in i ugnen - klart. Börja med att lägga lergrytan i blöt ca 20 min. Stek 500 gram nötkött i bitar med salt och peppar mot slutet tillsätt lite vatten för att få ut alla goda smaker ur pannan. skär valfria rotfrukter i bitar jag tog6 potatisar4 morötter2 palsternackoren bit rotselleri2 stora gula lökarBlanda ihop allt i lergrytan och tillsätt2 vitlöksklyftor hackade3 msk oxfond (buljongtärningar går också bra)1 dl rött vin3 dl vatten2 lagerbladlite timjanLägg på locket och ställ i kall ugn i 200 grader i ca
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Oxbringa i crock pot eller lergryta

Oxbringa i crock pot eller lergryta

Köttbiten som vi kockade till, eller ska vi säga crockade till, var oxbringa som oftast inte kostar så mycket som "finare" nötkött gör
Rykande het osmansk gryta....

Rykande het osmansk gryta....

Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 500 g nötkött
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

Men man kan lika väl göra den i en stekgryta eller i en ugnslergryta, då blir den allra mest likt den ursprungliga varianten i Marocko
Pulled beef - långkok i ugnen

Pulled beef - långkok i ugnen

Vi har själva ännu ingen gjutgärnsgryta eller lergryta eftersom vi hittills kört det mesta i tryckkokare, men vad har man grannar till om inte att låna saker av
Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis

Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis

Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Öl- och colakokt nötstek

Öl- och colakokt nötstek

Lägg köttet i en stek- eller lergryta. 600 gram helt nötkött, ex bog, nötrulle eller liknande. 600 gram helt nötkött, ex bog, nötrulle eller liknande

Boeuf Bourguignon

Istället använder jag min  lergryta och låter grytan stå i minst tre timmar i ugnen innan jag reder såsen
Porterkött

Porterkött

om du inte har en lergryta går det bra att använda en vanlig, ugnsfast gryta. högrev av nötkött eller älg
Pulled beef

Pulled beef

Man tillagar den i en ugnsform med lock, jag använde en lergryta. nötkött,. Viktigt att tänka på om man använder lergryta är att lägga den i blöt innan användning och att man ställer in grytan i en kall ugn och därefter sätter på ugnen

Pulled beef

Lägg köttet i en gryta som tål ugn (jag använder en lergryta). Nötköttet blir dock lite torrare än fläskköttet, men det gör absolut ingenting då man har så mycket vätska i grytan att blanda köttet med
Pulled beef

Pulled beef

Denna gång valde jag nötkött och kryddade inte så mycket utan hoppades på att BBQ-såsen skulle ge tillräckligt med smak
Jodå, vi har faktiskt lagat mat i jul också.

Jodå, vi har faktiskt lagat mat i jul också.

Senast i gårkväll lagade vi till en god fläskfilé i vår lergryta, vi tyckte nämligen den hade fått vila lite väl länge nu och var lite oroliga att den skulle stå och blir ringrostig
Nötgryta med fänkål och broccoli

Nötgryta med fänkål och broccoli

Lägg alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Ugnstekt sötpotatis passar bra tillsammans med sältan från nötköttet och de varma grönsakerna
Gulaschsoppa i Crock-Pot

Gulaschsoppa i Crock-Pot

Under tiden skär du upp alla grönsaker i små tärningar och lägger dem direkt i crock-potens lergryta

Helgen som gick, pulled chicken och kokosplättar

Lägg sedan över i lergryta eller i ugnssäker gryta. Fördelen med Pulled Chicken är att den "bara" ska vara i ugnen i 2 timmar till skillnad från pulled pork (gris), 6 timmar, och pulled beef (nötkött), 7-8 timmar
Pulled beef

Pulled beef

Lägg köttet i en ugnssäker stekgryta eller lergryta med lock. Igår var jag sugen på att testa draget kött på nötkött och i grytan landade en bit nötbog som putsats från senor