½ dl florsocker (kan uteslutas om likör används). Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen
Häll ev ett skedblad likör i varje fruktskål och toppa marängen så högt som möjligt över. Ev likör. Låt frukten rinna av och lägg den sedan på ett eldfast fat med skålen" upp
Koka upp grädden tillsammans med honung och kaffepulver/likör, och rör tills det smälter. Det gjorde förresten merparten av svenska folket om man får tro på olika mätningar - trots att så många påstår motsatsen
Det går göra tryfflar både mörk, ljus och vit choklad och det går variera smakerna i nästan det oändliga, allt ifrån naturell choklad till olika likörer, kryddor frukt eller bär
I med likören. Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet
Börja med den mindre mängden och smaka av efter några veckor så den blir så söt som ni vill ha den. Häll vinbären i en glasburk med lock tex ett konserveringsglas
Vill du testa mer recept med Aronia kan du ju prova att göra snaps eller likör. Vill du ha mindre andel hela bär så kan du mosa dem med tex en potatisstöt eller mixa lite hastigt med en stavmixer (ta upp kanel och vaniljstång först) i slutet av koktiden
Vispa grädden löst och blanda ned de hackade mandlarna och likören. Dels fick vi inte så många i år, och dels så vill jag inte plocka av dem förrän de mognat
Droppa över likören. Tillsätt hälften av sockret och vaniljsocker, vispa ytterligare en stund. Skär ut fruktköttet och tag bort den hårda stocken i mitten