Vill du ha en mera likörkonsistens så tillsätt likörbody istället för socker. Jag har likörbody i min. Låt, om möjligt, likören stå några veckor innan det är dags att smaka
Lägg de delade bären i en skål och slå på likören samt strösockret. Dagen till ära så känns det också rätt att ge ett litet, mycket enkelt, recept på min mans favorit dessert den här årstiden, jordgubbar marinerade i cointreau
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet
Rör ner likören och sist grädden. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
11 msk cointreau, konjak eller rom. 12 msk cointreau eller annan citruslikör. 1florsockerBlanda saffran med likör i en kopp. 1Tillsätt saffran med likör, salt, socker och ägg, smöret i klickar och mjöl
Rör ner smör (och likör eller saft) och fortsätt att röra tills smeten tjocknar något. I ursprungsreceptet (som kommer från Allt om Mat ) använde man cointreau eller apelsinsaft, men eftersom jag inte hade något av det tog jag vad som fanns hemma, nämligen FUN Light Lemon Lime