Likör cointreau recept

Cointreau på eget vis

Cointreau på eget vis

Vill du ha en mera likörkonsistens så tillsätt likörbody istället för socker. Jag har likörbody i min. Låt, om möjligt, likören stå några veckor innan det är dags att smaka
Cointreau på eget vis

Cointreau på eget vis

Jag har likörbody i min Skaka då och då tills allt löst sig/blandats Låt, om möjligt, likören stå några veckor innan det är dags att smaka
Jordgubbar i cointreau

Jordgubbar i cointreau

Lägg de delade bären i en skål och slå på likören samt strösockret. Dagen till ära så känns det också rätt att ge ett litet, mycket enkelt, recept på min mans favorit dessert den här årstiden, jordgubbar marinerade i cointreau
Stjärnanistryffel med cointreau

Stjärnanistryffel med cointreau

Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med likören. Cointreau (2 msk). Koka upp grädde tillsammans med stjärnanis
Lättlagad efterrätt!

Lättlagad efterrätt!

i likören), men rör inte för mycket då blir det grynigt. Vi blandade lite Cointreau i en av portionsformarna för att testa och det blev riktigt lyckat
Vit kladdkaka med citron

Vit kladdkaka med citron

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet
Saffranscheesecake på chokladbotten

Saffranscheesecake på chokladbotten

apelsinlikör, t ex Grand Marnier eller Cointreau. Blanda saffranet med likör och vatten. Saffranscheesecake på chokladbotten
Sarah Bernhardt biskvier i långpanna

Sarah Bernhardt biskvier i långpanna

Koka upp grädden och häll över chokladen rör till en jämn smet, tillsätt likören. 6 msk cointreau. Dela upp mandelmassan i småbitar, blanda ner äggen
Vit kladdchokladtårta

Vit kladdchokladtårta

Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. I originalreceptet ska det vara konjak, men det bytte jag ut mot Cointreau
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Rör ner likören och sist grädden. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
Saffranssemlor med cointreaufyllning

Saffranssemlor med cointreaufyllning

11 msk cointreau, konjak eller rom. 12 msk cointreau eller annan citruslikör. 1florsockerBlanda saffran med likör i en kopp. 1Tillsätt saffran med likör, salt, socker och ägg, smöret i klickar och mjöl
Vit chokladtryffel

Vit chokladtryffel

Rör ner smör (och likör eller saft) och fortsätt att röra tills smeten tjocknar något. I ursprungsreceptet (som kommer från Allt om Mat ) använde man cointreau eller apelsinsaft, men eftersom jag inte hade något av det tog jag vad som fanns hemma, nämligen FUN Light Lemon Lime
Mandarin- och chokladcheesecake

Mandarin- och chokladcheesecake

Vispa sedan ner äggulorna, 1 1/4 dl socker, creme fraiche och likör. 3 matskedar Cointreau eller Grand Marnier