Bjud gärna vispad grädde spetsad med likör eller konjak till, om du vill. Vintertid, när det inte finns så mycket färsk frukt att välja på, är det roligt att experimentera med olika konserver
Blanda saffran med likör och vatten. färska frukter eller bär till garnering. Ibland hittar man recept som man bara måste testa men inte hinner göra det just nu, det här är ett sånt recept
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Häll på vodkan. Jag gjorde om ett recept som jag hittade i en tidning, tog vaniljvodka i stället för vanlig vodka, minskade sirapsmängden betydligt, och la till kanel
Vill du testa mer recept med Aronia kan du ju prova att göra snaps eller likör. Eftersom man generellt säger att bär och frukt har mer vitaminer och antioxidanter ju mer färg de har så bör dessutom aronia ligga högst på listan, för de är extremt färgrika, blåsvarta bär
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet
Smula sönder, droppa lite fruktsaft eller likör över och låt mjukna en stund innan du varvar med sylt eller bär och färskost smaksatt med vanilj eller något annat
Blanda Philadelphiaost och strösocker med en flatblandare på låg hastighet , vispa i n t e med elvisp, tills smeten är jämn och len, tillsätt äppel- & kanellikören och blanda ytterligare några sekunder
Smaksätt grädden med någon smarrig likör/smaksatt sprit, pudra kakan med kakao/sukrin melis, använd smaksatt choklad i kakan eller i chokladganachen (jag har testat chili-, mint- och limechoklad, riktigt smarrigt