Skiva jordgubbarna och lägg dem i likör/cognacmarinaden c. Rätten ser alldeles utsökt god ut men tror jag använde likör med för hög sprithalt då spritsmaken blev väldigt dominerande och bären innehöll nog för lite sötma och syrlighet
Om du inte vill använda likör kan du ta pressad apelsin i stället. Med Limoncellomarinerade tranbär till blir det en alldeles förträfflig dessert till någon av julens alla kalas
Skulle man vilja kan man smaksätta krämen med ca ½ dl av likör eller liknande. Ibland när man är på jobbet så kan man bara längta hem till en lugn kväll med god mat och ett glas vin
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Ett tips, tillsätt lite likör typ Baileys eller Dooleys i smeten till bottnen för en vuxnare smak. Botten300 g riven mandelmassa3 ägg3 msk kakaoFyllning4 ägg0,5 dl socker300 g vit choklad4 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk finrivet limeskal200 g jordgubbar eller andra bärBlanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Fick med mig några liter jordgubbar från Ostvik. Sen är det dags att sila och hälla likören på flaska. Vrid burken ibland, så att alla jordgubbar får se solen
Smula sönder, droppa lite fruktsaft eller likör över och låt mjukna en stund innan du varvar med sylt eller bär och färskost smaksatt med vanilj eller något annat