Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. 250 g vit choklad. 150 g vit choklad. Hacka 250 g vit choklad, smält smöret. Hacka 150 g vit choklad. 250 g vit choklad. 150 g vit choklad
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet
Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Det blev en varm smörgåstårta med bacon som serverades med en sallad och en sås gjord på creme fracihe, vitlök, sambal och fransk senap
Rör ner likören och sist grädden. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
Rör ner smör (och likör eller saft) och fortsätt att röra tills smeten tjocknar något. Jag gjorde inte bara Rocky Road igår, utan även vit chokladtryffel
Skulle man vilja kan man smaksätta krämen med ca ½ dl av likör eller liknande. nu blev det vit chokladkräm istället och hur gott som helst, dessutom skulle man bara kunna ringla den här krämen över exempelvis en fruktsallad
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
250 g vit choklad. 150 g vit choklad. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter
Rör ner likören och sist grädden. 3 dl Arla Ko vispgrädde* 200 g vit choklad 2 äggulor 2 msk citruslikör, t ex cointreau Dekorera med. 200 g vit choklad. 2 msk citruslikör
Fannyskakburk - Du får ta en kaka till, om du vill!
 Rör ner likören och sist grädden. * 3 dl Arla Ko vispgrädde * 200 g vit choklad * 2 äggulor * 2 msk citruslikör, t ex cointreau 1. 200 g vit choklad. 2 msk citruslikör
Fannyskakburk - Du får ta en kaka till, om du vill!
Ett tips, tillsätt lite likör typ Baileys eller Dooleys i smeten till bottnen för en vuxnare smak. Botten300 g riven mandelmassa3 ägg3 msk kakaoFyllning4 ägg0,5 dl socker300 g vit choklad4 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk finrivet limeskal200 g jordgubbar eller andra bärBlanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet
Vispa i chokladblandningen, likör och mjöl. 250 g vit choklad. Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen, och rör tills chokladen smält
Rör i chokladröran, likör, citronskal och mjöl. Före servering garnerar du kakan med florsocker, blåbär (gärna stora), riven vit choklad och några tunna citronklyftor
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör