Likör recept

Likör 44

Likör 44

Ta upp apelsinen och sila likören om det behövs. Gör 44 hål i apelsinen och peta ner kaffebönorna. Lägg den i en stor glasburk med lock
Choklad likör

Choklad likör

Ta bort från spisen och så snart som likör är helt svalnat, alkohol i mängder och i flaskor. 165 g kakaopulver, gärna mörk
Chokladbollar med likör.

Chokladbollar med likör.

1 msk likör. 1 msk likör. Choklad bollens dag har jag inte glömt har gjort en egen variant. 100 g smör. 3 dl havregryn
Hallontiramisu med likör

Hallontiramisu med likör

Ringla över likören. 4 msk apelsinlikör. Lägg hallonen i en djup tallrik, spara 4 hallon till garnering. Tillsätt 2 msk av florsockret och mosa ihop med en gaffel

Hallonlikör

Skölj felfria bär helt kort och varva dem med strösockret i en glasburk med lock. Eller använd frysta. Häll över spriten och skaka om burken
Rabarberlikör med kardemumma

Rabarberlikör med kardemumma

Spriten silas av och likören filtreras bäst genom ett kaffefilter. Varva rabarber och strösocker i en glasburk med lock
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

I med likören. Rör ner vetemjölet och till sist likören. Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet
Farmors slånbärslikör

Farmors slånbärslikör

Lägg bären i 2-litersflaskor. Häll på spriten. Sätt kork på flaskorna och låt dem stå i rumstemperatur i minst 3 veckor
Aronialikör

Aronialikör

Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock. Låt burken stå ljust i cirka en månad. Skaka om då och då
BAILEYS PANNACOTTA

BAILEYS PANNACOTTA

Häll i likören och hetta upp igen. Jag hittade ett recept på Bailyes Pannacotta som jag tyckte verkade gott så det var jag sugen på att göra
Tiramisu med vit choklad och Limoncello - glutenfri vid behov

Tiramisu med vit choklad och Limoncello - glutenfri vid behov

Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Blanda med mangopuré, juice och likör. 2 msk persikolikör (funkar faktiskt utan). Ugn. 200°. Vispa ägg och socker pösigt
Tiramisu

Tiramisu

Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet. Tillsätt mascarpone och rör försiktigt till en jämn blandning
Mandelkringla

Mandelkringla

Arbeta in likören i mandelmassan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer likör. Gör en grop i mandelmassan och börja med att hälla ca 2 msk likör i gropen. 2-5 msk limoncello (cirtonlikör)
Chokladpåskägg

Chokladpåskägg

Tillsätt likören. Blanda mandelmassa, ljus choklad och rivet apelsinskal. Rulla sedan ägg, om ca 30 g styck