Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor. Servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor. 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar65 g babyspenat 1 dl cashewnötterKoka riset enligt anvisningen på förpackningen. 2 dl torkade röda linser. 1 lime salt och peppar
Resultatet blev en sats lime/kokos/aprikosbollar och en sats choklad/mandel/hallonbollar. Här kommer först receptet på de fräscha lime/kokos/aprikosbollarna
4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor. Servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor. Linscurry med kokosmjölk och lime4 port4 portioner ris2 dl torkade röda linser1 gul lök1 msk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelek1 msk olja2 vitlöksklyftor½ msk curry2 tsk tomatpuré5 dl grönsaksbuljong400 ml kokosmjölk½ blomkålshuvud250 g körsbärstomater1 limesalt och peppar65 g babyspenat1 dl cashewnötter1
Smält choklad med torkade frukter, bär och nötter är en klassiker. Kombinationen päron/lime hade jag aldrig testat tidigare utan det var något som växte fram som en tanke och smakbild i huvuvdet
Tillsätt dadlar, kokosflingor, skal- och limesaft (skal från 2 och saft från 1 lime), riven ingefära, agavesirap och salt. Sanna Livijn Wexell 250 g Dadlar Torkade. 2 st Lime