Mät upp och häll över Limoncello. 6 cl limoncellocitronlikör. Skölj och skiva citron tunt. Varva is och citronskivor i ett cobbler glas, tumbler eller valfri sorts drinkglas - Duralex funkar med
En god dessert som får smak av den italienska citronlikören, Limoncello. Har man inte citronlikör kan man förstås byta ut den mot pressad apelsin eller citron istället
½ dl Limoncellocitronlikör (kan bytas mot pressad citron eller lime). Blanda med siktat florsocker, vaniljsocker och rismjölVispa äggvitorna till fast skum och rör ned dem tillsammans med Limoncellon
Sila skyn från kycklingen, tillsätt mer vin vid behov, häll på grädden och limoncellon och smaka av med en buljongtärning, salt, vitpeppar och reda av med maizena utrört i vitt vin
Har du någon gång varit i Italien eller på en riktigt italiensk restaurang så har du oftast blivit serverad en Limoncello som digestif, som underlättar magsmälltningen efter en stor italiensk måltid
Raskt skaffade jag mig en flaska limoncello (en klargul citronlikör). En helg eller så senare hittade jag så receptet på en limoncello-glasstårta i ett gammalt nummer av Laga lätt - och efterrätten var fixad
Skala de omsorgsfullt tvättade citronerna med en potatisskalare utan att ta med det vita. Strimla dem och lägg dem i en stor glasburk (vatten och socker ska få plats också), också den omsorgsfullt rengjord