Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
½ dl Limoncellolikör. ev likör att stänka över. ½ dl Limoncellolikör. Vispa äggulorna med resten av sockret, tillsätt citronsaft, citronskal och likör och vispa ytterligare en minut
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet
Rör ner likören och sist grädden. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället