Vi hade en liter fil som var lite för gammal och därför börjat att flocka sig. Istället för att hälla ut den i slasken så omvandlade jag den till dessa delikata limpor
Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Hembakat bröd är ju bara så gott =)Först ut i Bakfnatts nya kategori "Bröd" blir denna otroligt enkla och snabbgjorda limpa efter ett recept som jag fått av en vän
) Så ni inte blir chockade dagen efter då limpan är full av gröna prickar. 1 limpaBlanda de torra ingredienserna i en bunke4 dl mjöl ( jag hade vetemjöl men går att använda grövre mjöl om man vill ha mer fibrer)2 dl havregryn ( jag använde fiberhavregryn)1 dl solrosfrön2 tsk bikarbonat1 tsk saltTillsätt. 2 dl fil eller yoghurt ( jag tog naturell kefir)Några msk flytande honung för sötma2 mosade väl mogna bananerJobba ihop till en kladdig deg. 1 limpa. 2 dl fil eller yoghurt