Det är ett superbra redskap för kött, bröd och liknande, denna från Mingle är billig men bra). Glutenfri limpa är något jag brukar göra till barnen och min man
Jag pratar om en hederlig, klassisk köttfärslimpa. Forma en limpa av smeten i en smord ugnssäker form. Vi älskar det och barnen älskar det - min dotter som är en riktig köttfärsfantast rankar detta som hennes topp tre bland alla maträtter och säger alltid "detta är min favoritmat förutom köttbullar mamma
Annars så är det en saftig limpa som alltid fungerar bra, lite snittar, gamla klassikern köttfärslimpa, smashed potatoes men också lite muffins och cupcakes som har varit väldigt framgångsrika och populära
Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött. Häll i lite vatten i formen och rör runt så alla ”rester” av köttet blandas med vattnet
Köttfärslimpa. Forma till en limpa och lägg den på en plåt. Rör om ordentligt och rör i köttfärsen. ca 500 g köttfärs2 dl crème fraiche1 påse fransk löksoppa1 ägg2-3 msk ströbrödsvartpepparSätt ugnen på 175-200°C. 7 dl buljong (helst kött)1 tsk tomatpuré1 tsk vinbärsgelé1 tsk sojamaizena1 dl gräddeKoka upp buljongen. ca 500 g köttfärs
Men den här köttfärslimpan var i alla fall magiskt god. Forma till en limpa. Kött och chark. Toppa köttfärslimpan med persilja och servera med gräddsås, nykokt potatis, grönsaker och rårörda lingon
Du kan krydda din köttfärslimpa med mer kryddor om du vill ha mer smak på köttet. Få bort luftbubblor och sprickor som kan bildas i köttet, då får du jämna och fina bitar när du skär upp köttet
Den består av en fylld köttfärslimpa inrullad i bacon, grillad på låg värme med rökflis. Man kan egentligen fylla själva limpan med vad man vill, jag fyllde med fänkålssalami och mozzarella