Rör ihop rågkrosset med filen i en bunke. Den här gången använde jag filen i dessa goda bikarbonatslimpor, som jag bakade efter ett recept som jag hittade på Tasteline (se här)
4 stycken1 liter filmjölk1,2 kg rågsikt5 tsk bikarbonat5 dl brödsirap eller ljus/mörksirapBlanda alla ingredienserna till en smet som påminner om tjock sockerkakssmet
De här snabbakade limporna bakas medbikarbonat istället för jäst och behöver därför inte jäsa. Vi hade en liter fil som var lite för gammal och därför börjat att flocka sig
Lite extra god frukost idag med denna supersnabba och enkla limpan. 6 dl vetemjöl (jag använde rågsikt) 2 dl havregryn 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 4 dl vatten Sätt ugnen på 180 grader. 1 tsk bikarbonat
Idag passade jag på att göra två matbröd, fyllda med gryn, mjöl, sirap, filmjölk och nötter. Där hittade jag ett recept på en snabb limpa för ett tag sen
Stjälp upp limpan och låt den svalna invirad i bakduk. 2 tsk bikarbonat. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sen ner lingonsylt, yoghurt och honung
Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Allra godast nygräddad med smör och ost på men håller sig saftig och god flera dagar. Bakade för ett tag sen en superenkel limpa som också innehåller en massa nyttigheter
Blanda ihop fil, sirap, bikarbonat och alla mjölsorterna till en smet. 2 tsk bikarbonat. Hacka valnötterna i grova bitar och skär aprikoserna i strimlor
3 tsk bikarbonat. Blanda alla ingredienser väl. Smörj 3 st långformar. Klicka i degen i formarna. Sätt in i 175 gr varm ugn i 60 minuter 10 dl vetemjöl