Limpa recept

Siraps limpa

Siraps limpa

En söt limpa som är ganska maffig och kanske extra god till helgens frukost. Siraps limpa. 50 g smör. 5 dl filmjölk
Norska limpor

Norska limpor

Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken. Rör ut jästen i lite av degspadet
Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen. Äter inte så ofta bröd men till helgen kan det vara gott att ha när man hinner äta lite längre frukost
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Värm vattnet till 37 grader. Smula Jästen i en matberedare. Lös upp jästen i vattnet. Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter
GI limpa

GI limpa

Det här är ett GRYMT gott bröd, oavsett om man kör enligt GI eller inte. Min mamma kom över med en rejäl bit och gissa om det var strykande åtgång
Mammas limpor

Mammas limpor

Ibland kan det hända att vi får fil över som vi inte hinner äta upp innan den har blivit lite för gammal och börjat flocka sig
Rågsikts limpor

Rågsikts limpor

Vad gör man i brist på sysselsättning en blåsig lite småkall dag som denna, när regnet öser  ner mellan varven
Saftig limpa

Saftig limpa

Forma degen till en limpa och lägg i en långform som du smort in eller lägg i bakplåtspapper i formen
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

En man tager vad man haver limpa. En limpa. För upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda ihop degen för att sedan forma den till en limpa
Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

Lägg dem i väl smorda limpformar eller lägg dem i en klädd långpanna (lägg bakplåtspapper mellan varje limpa eller pensla sidorna med lite smält smör)
Grova limpor

Grova limpor

De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. Degen innehåller inte så mycket jäst och har därför relativt lång jästid
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Värm filmjölken till den blir fingervarm (37º), helst i en stor gryta. Ta grytan av spisen. Smula ner jästen och rör tills den löst sig
Snabbaste limpan

Snabbaste limpan

Snabbaste limpanLiknande bloggposter. Kryddig filmjölkslimpa. Fruktig filmjölkslimpa. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
Limpa m havssalt

Limpa m havssalt

2 limpor. 25 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap 12 dl vetemjöl special. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt