Lingon och rödlök chutney recept

Lingon- och rödlökschutney

Lingon- och rödlökschutney

Lingon- ochrödlökschutney,. Lingon,. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Ett väldigt gott tillbehör med härlig sötma och syrlighet
Kantarellchutney med lingon

Kantarellchutney med lingon

11 st rödlök. 11 dl lingon. 5 l kantareller färska 2 msk smör 1 st rödlök 1 st röd chilifrukt 6 msk rörsocker 3 msk äppelcidervinäger 2 msk timjanblad repade 1 dl lingon färska eller frysta flingsalt Ca 1/2 literRensa och dela svampen i mindre bitar och fräs. 1Tillsätt smör och hackad lök och stek på svag värme tills svampen börjar få färg, ca 10 minuter. 1Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i chili, socker, vinäger, timjan ochlingonoch koka under lock, ca 15 minuter. 1Häll upp chutneyn på väl rengjorda små burkar och sätt på lock
Kantarellchutney med lingon

Kantarellchutney med lingon

Häll upp chutneyn på väl rengjorda små burkar och sätt på lock. Rensa och dela svampen i mindre bitar och fräs
Het lingonchutney med rödlök

Het lingonchutney med rödlök

Dela, kärna ur och skiva chilin. Lingonchutneyn passar bra att förbereda i god tid. Fräs lök och chili mjuka i smöret utan att de tar färg
Vilda burgare med goda röror.

Vilda burgare med goda röror.

Lingonchutney. Chutneyn tillhör inte den sötsliskiga gruppen av chutneys, istället är den syrlig och frisk och säkert passar den väldigt bra på ostbrickan också
Äppelchutney

Äppelchutney

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Eftersom vi har en hel del äpplen att ta hand om gjorde jag en dubbel sats av äppelchutneyreceptet som följer
Lingonchutney

Lingonchutney

Skär osten i skivor, lägg en skiva ost på varje pepparkaka och toppa med lingonchutney. Hacka löken och stek den mjuk i smöret
Äppelchutney

Äppelchutney

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Ser chutneyn för tjock ut, späd med lite vatten. Skala och hacka löken

Grön tomatmarmelad med ingefära

Vi har redan ätit av den både som frukostmarmelad, men även som ersättning till lingon/råsocker/balsamvinäger i den här haloumisalladen