11 st rödlök. 11 dl lingon. 5 l kantareller färska 2 msk smör 1 st rödlök 1 st röd chilifrukt 6 msk rörsocker 3 msk äppelcidervinäger 2 msk timjanblad repade 1 dl lingon färska eller frysta flingsalt Ca 1/2 literRensa och dela svampen i mindre bitar och fräs. 1Tillsätt smör och hackad lök och stek på svag värme tills svampen börjar få färg, ca 10 minuter. 1Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i chili, socker, vinäger, timjan ochlingonoch koka under lock, ca 15 minuter. 1Häll upp chutneyn på väl rengjorda små burkar och sätt på lock
Lingonchutney. Chutneyn tillhör inte den sötsliskiga gruppen av chutneys, istället är den syrlig och frisk och säkert passar den väldigt bra på ostbrickan också
Jag är nybörjare på lingonsylt så jag gjorde en liten sats. Detta må vara en bakblogg men näst bäst efter bakning gillar jag att plocka bär och svamp samt safta och sylta
Lingonochpäron-chutney. När det känns färdigt tillsätt lingonenoch låt dom spricka lite i värmen. Krydda vildanden in och utvändigt, gnid ev in den med citron invändigt