Lingonsylt, som gärna får vara lite syrlig enligt min smak, går utmärkt att koka utan socker. • Skala och riv äpplet och slå det tillsammans med lite vatten i en upphettad kastrull
Här kommer ett recept på en mycket enkel och god lingonsylt. =)Lingonsylt. 1 liter frysta lingon1 dl vatten3 dl sockerBlanda allt i en kastrull och låt koka i 15 minuter. Detta blir en ganska så lös lingonsylt, vill man ha den mera geleig så kan man låta lingonen koka i vattnet ca 10 minuter, tag kastrullen från spisen skumma av och häll därefter i sockret litet i taget och rör om tills sockret har löst sig. ♥ 1 liter frysta lingon. 3 dl socker
Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det löst sig. 1 kilo lingon (ca 1,8 liter) 2 dl vatten 3 dl syltsocker 2 dl strösocker GÖR SÅ HÄR. ca 1,8 liter. 3 dl syltsocker. 2 dl strösocker
Köp hem lite grann och koka egen lingonsylt, om du bara visste så gott det är. Om du har tur att bo i närheten av lingonbuskar har du kanske redan plockat dig någon liter, men du har kanske också sett att det går att köpa färska lingon
5 kg strösocker. Skölj de rensade bären. Mal bären. Jag använder köttkvarnen. Koka de mosade bären 5-10 min. Varning för vulkanutbrott, rör i grytan under tiden
Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det löst sig. 5 kilo socker (kan bytas ut mot 3 dl syltsocker och 2 dl vanligt strösocker). 5 kilo socker. 3 dl syltsocker
Vissa barn är duktiga och tar lite av alla sorter, men en del tar lätt två deciliterlingonsylt till köttbullarna, eller bara ärtor på halva tallriken och ingen kålsallad