Lingonsylt på frysta bär recept

Lingonsylt mald

Lingonsylt mald

Fyll väl rengjorda burkar ej ända upp till kanten då man ska frysa den. Skölj de rensade bären. Mal bären
Lingonsylt

Lingonsylt

Häll upp väl rengjorda burkar. Rensa och skölj bären, tina bären om de är frysta. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet

Hamstern på G

Jag äter inte ens lingon, men sambon har fått lingonsylt till höstens raggmunkar. Jag upptäkte också att vi har både röda och svarta vinbär gården
Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Det gör att man redan tidigt hösten börjar längta efter att få julbaka. Frukt/Bär,. Så nu när jag äntligen kunde börja baka, så startade jag med att baka småkakor som dessa pepparkaksgrottor med lingonsylt
Raggmunk med fläsk på mitt sätt

Raggmunk med fläsk på mitt sätt

Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt LCHF-vis, det blir inte mycket bättre än så. Lingonsylt. Låt koka upp så att bären mosar sig

Raggmunk á la Per Morberg

Rårörda lingon eller lingonsylt. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem medelvärme någon minut varje sida så att de blir gyllenbruna
Helenas hälsobröd

Helenas hälsobröd

Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig det här med bak- och matlagning. För vem kan motstå linfrö, blåbär, tranbär, solrosfrö, aprikos och pumpakärnor i ett bröd liksom
Fläskpannkaka och bananpannkaka

Fläskpannkaka och bananpannkaka

Servera med lingonsylt. Smöra långpannan, som hör till ugnen, i botten och upp kanterna så pannkakan kan klättra upp
Rårörda lingon som i Finland

Rårörda lingon som i Finland

 Den godaste lingonsylten är minst hållbar men håller sig hela året i kylskåp. Där finns en pålitlig ekologisk trädgårdsmästare och duktiga kvinnor som plockar bär i skogen och säljer dem själva
Lingoncheesecake

Lingoncheesecake

Tillsätt lingonsylten och blanda till en jämn smet. Verkar som man gör pytt alla julrester runt om i stugorna
Havregrynsgröt

Havregrynsgröt

Gröten serveras traditionellt med lingonsylt, eller annan sylt, och mjölk. Till grundreceptet behövs bara havregryn, salt och vatten, men testa gärna att slänga med en näve färska eller frystabär slutet för en fruktigare gröt
Jordubbssylt med smak av citron

Jordubbssylt med smak av citron

Lingonsylt. Jag tycker om att göra sylt som inte är så sockrig sommaren, eftersom jag vill ha kvar den friska och fruktiga smaken när jag använder den tillsammans med färska frukter och bär i tårtor och kakor
Mejerifri sommarlovsfrukost

Mejerifri sommarlovsfrukost

Servera med hemgjord sylt av valfri sort (jag tog lingonsylt) eller något annat gott som lite yoghurt och frystabär