Linsgrytan går under namnet Afrikansklinsgryta, men jag vetetusan om den är så himla afrikansk. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Den här sydafrikanskalinsgrytan med banan och kokos är ett bevis på att god och nyttig vegetariska mat inte behöver vara varken dyr eller krånglig att laga
Afrikansklinsgryta med curry och banan. Daniel brukar skoja (fast han har blivit mer allvarlig om det på senaste tiden) om att han ska ha en nödbanan i fickan hela tiden för att slippa utsättas för mitt humör när jag är hungrig
VeganGrytorUnder 30 minuter Afrikansklinsgryta. Den här grytan fick vi smaka för första gången för ungefär två år sedan, då vegankusinen skulle bjuda på mat
Ingredienser 2 dl torkade gröna linser 5 dl vatten 1 gul lök 3 tomater 4 dl kokosmjölk (gärna ekologisk) 1-2 msk curry 1 msk tomatpuré 1 buljongtärning 1 liten burk skivad ananas 2 bananer (gärna KRAV- och Fairtrademärkta) 1/2 dl cashewnötter salt och vitpeppar Valfritt ris Gör så här Koka linserna enligt instruktionerna på