En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl grönalinser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt linser, vatten och alla kryddor och låt koka i 15 min. Tillsätt därefter de gröna bönorna och låt puttra i ytterligare 5 min. 3 dl grönalinser
Grönalinser har vi också alltid hemma. Använder du linser ofta i din matlagning. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Här kombineras röda linser med broccoli, ärtor och kryddor som gurkmeja, ingefära och spiskummin. Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Lägg linserna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan