En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl gröna linser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt därefter de gröna bönorna och låt puttra i ytterligare 5 min. 3 dl gröna linser
3 dl gröna linser. Koka upp vatten. Skär löken i klyftor, ca 1-2 cm tjocka. För att de skall vara sammanhängande, skär inte bort för mycket av underdelen på löken
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Servera linsgrytan med fetakrämen och kanske bit gott bröd och lite gröna blad. ) lagade jag en snabb linsgryta med basilika, klickade fetakräm över och kröp upp i soffan tillsammans med sambon
Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan
Denna linsgryta är en favorit i vårt hus hos både stora och små, och håller sig bra i kylen i några dagar när vi förbereder några måltider för den kommande veckan