Koktiden på linsgrytan är beräknad från gröna linser som inte är blötlagda. Grön linsgryta. Den här linsgrytan är billig, enkel att göra mycket av och blir inte sämre av att frysas in eller värmas upp i mikron
En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl gröna linser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt därefter de gröna bönorna och låt puttra i ytterligare 5 min. 3 dl gröna linser
3 dl gröna linser. Koka upp vatten. Skär löken i klyftor, ca 1-2 cm tjocka. För att de skall vara sammanhängande, skär inte bort för mycket av underdelen på löken
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Servera linsgrytan med fetakrämen och kanske bit gott bröd och lite gröna blad. ) lagade jag en snabb linsgryta med basilika, klickade fetakräm över och kröp upp i soffan tillsammans med sambon
Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan
Denna linsgryta är en favorit i vårt hus hos både stora och små, och håller sig bra i kylen i några dagar när vi förbereder några måltider för den kommande veckan