Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. Tills man kan köpa paneer i affären (eller jag tar mig för att göra egen) så gör jag daal, en indisklinsgryta
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Så här kommer ett enkelt och gott recept på en indisklinsgryta jag gjorde i veckan som gick
Tillsätt rotfrukterna, tomatkross, kokosmjölk, vatten och sambal oelek. Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Blanda sedan i kokosmjölken och buljongen. 400 ml kokosmjölk. Mjuk, len, kryddig och helt himmelsk. Ungefär så skulle jag vilja beskriva den här grytan
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiskalinsgrytan Daal