Här kombineras rödalinsermed broccoli, ärtor och kryddor som gurkmeja, ingefäraoch spiskummin. Börja med att koka upp linsernamed vatten och örtsalt i en stor kastrull
I går stod det just sån där Daal på matsedeln och efter en genomgång av grönsakslådan i kylen fick linserna denna gången dela gryta med både persiljerot, grönkål och äpplen
Häll ner vatten, kokosmjölk, grädde, torkade rödalinser, skurna morötter och grönsaksbuljong. Tillsätt hackad färsk koriander och smaka av med salt och peppar
Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränns vid. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefäraoch vitlök med kryddorna under omrörning
Häll i de rödalinsernaoch sänk samtidigt värmen till låg/medel. Denna linsgryta är i och för sig inte så stark, men den är full av ingefäraoch gurkmeja - och just gurkmeja är ju fullproppad med vitaminer och antiinflammatoriska ämnen, så det kan ju inte direkt skada att hälla i lite extra i maten
Hemligheten bakom denna oerhört goda variant på den indiska linsgrytan är ingen hemlighet. Om du i likhet med mig tycker det räcker fint med att cocosmjölk innehåller cocosnöt och vatten
Finhacka en bit ingefära. Servera indisk linsgrytamed koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt