Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) och saffransbullar medmandelmassa, massa smör, kanel och socker
Saffransbullar medmandelmassa och lussekatter. Saffransbullar medmandelmassa. Dessa misslyckas jag ALDRIG med och de blir verkligen sååå saftiga och fluffiga
Saffransknutar med kardemumma, vanilj och mandelmassa. Enkelt att göra och saftiga med mycket smak. Jag längtar så mycket att jag precis bakat lussekatter
Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min. Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. Låt bullarna jäsa i 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i 250grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix. 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i
Jag bakar alltid mina med kesella och vetemjöl special, för då blir de extra saftiga och goda. Jag rev lite mandelmassa över degen och hade lite pärlsocker på, så blir de saffranssnäckor istället
Forma lussekatter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Smula sönder jästen i bunke och lös upp med lite av den kalla mjölken, tillsätt sedan ner resten av mjölken
Då kanske det passar bra med ett recept på lussekatter. Som den uppmärksamme läsaren redan har noterat, bakar jag emellanåt med glutenfria mjölmixer så även min fru kan få ta del av mina bakningsalster
Jag älskar lussekatter. Börja med att smälta margarinet i en kastrull och häll i mjölk och saffran. Fördela resten av mandelmassan och grovt hackad mandel ovanpå
Saffransbullarna fyllde jag med en remonce gjord på mandelmassa och smör och rivet apelsinskal. Testade en ny variant av recept med att sätta en fördeg som sedan rördes ihop med själva huvuddegen