Saffransbullarmed mandelmassa och lussekatter. Saffransbullarmed mandelmassa. Dessa misslyckas jag ALDRIG med och de blir verkligen sååå saftiga och fluffiga
Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit. Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Det här receptet ger saftiga, luftiga och goda bullar med en härlig saffranssmak. Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Jag brukar använda två påsar medsaffran, (det är ju så gott. Jag tog en titt i mitt arkiv och såg att jag brukade baka lussebullar, eller lussekatter, med kesella
Stöt saffranetmed en sockerbit i en mortel. Tryck ner russin och pensla med uppvispat ägg. Värm mjölken medsaffran till 37°. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta, 30 minuter. 1 g saffran