Ta ut lutfisken ur sin förpackning och torka den med pappershandduk. 1 kg lutfisk, MSC märkt. 2 dl frysta gröna ärter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg lutfisk, MSC märkt 1 kg grovt salt 3 silverlökar 1 kg potatis, amadine 3½ dl Arla Köket® crème fraiche ½ krm kryddpeppar 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl frysta gröna ärter Till servering
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
Servera lutfisken med alla tillbehör. Ofta tillagar man lutfisken i ca 200 grader i ca 40-50 minuter. 2 kg lutfisk , färdig att tillaga. 100 gram gröna ärtor , frysta
Det är endast i Norge man får köpt lutfisken som färsk över disk, där man själv väljer hur stor bit man skall köpa, endast en obetydligt liten andel går till förpackning eller säljs som fryst
Till middag ska vi äta hos mina föräldrar (igen), det bjuds på lutfisk. Jag använde lika delar persilja, basilika och dill, eftersom jag inte hade några färska örter hemma så använde jag frysta