Lutfisk med ärtpure recept

Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Lutfisk a la Norge

Lutfisk a la Norge

Lutfisken som är en i alla avseenden gammal och historisk maträtt borde kunna få med sina rätta premisser en allt igenom grundlig och tillfredsställande behandling, en tillredning där man med en aktning för själva fisken gör det som skall till för att få den ultimata njutningen
Klippfisk och Bacalao eller lutfisk för oss

Klippfisk och Bacalao eller lutfisk för oss

Lutfisken skall sedan serveras med grön ärtpure, kokt potatis och bechamelsås, det är den riktiga och ärliga varianten av lutfisk som Norrmän lärt resten av världen, allt det andra tramset med att koka sönder fisken är en ren katastrof och olycka
Beskyddad matskatt - den Norska lutfisken

Beskyddad matskatt - den Norska lutfisken

Den gången åt man mat som kanske var oätligt men inte förgiftad, och antagligen blev fisken grundligt tvättad i kallt vatten för att man skulle få bort den värsta sotmängden och därmed var lutfisken född

Grön Ärtpuré

Börja dagen innan med att blötlägga ärtorna i vatten och salt. Häll i skinkspadet, om man inte har skinkspad så kan man fuska genom att köpa doppspad som brukar finnas nu för tiden i större livsmedelsaffärer