Sjud lutfisken i lättsaltat vatten tills den är mjuk rakt igenom, ca 10–15 minuter. 1 kg urvattnad lutfisk. 1 kg urvattnad lutfisk 2 schalottenlökar 1 msk smör 100 g rökt sidfläsk, tärnat 2 dl frysta ärtor. Lutfisksås 5 dl mjölk 2 kryddpepparkorn 2 kryddnejlikor 2 msk smör 2 msk vetemjöl salt och peppar
Fräs djupfrysta små gröna ärter, petits pois, i smör med hackad schalottenlök till lutfisken. Stek lättrimmat sidfläsk precis innan servering och bjud till lutfisken, liksom skirat smör, grovkrossad vitpeppar, kryddpeppar, svartpeppar och nykokt potatis
Om ni vill testa kommer receptet här. Gillar ni lutfisk eller bara tycker att den luktar illa. Om det blir rester kvar brukar jag göra svärmor Ingegerds Lutfiskpudding
Oftast torkas den och används till bl a lutfisk. I övrigt som i vårt recept. DAGENS RECEPT 14-12-18TOMATFISK I UGNDet är både gott och nödvändigt att då och då omväxla med en fiskrätt på matsedeln