Sjud lutfisken i lättsaltat vatten tills den är mjuk rakt igenom, ca 10–15 minuter. 1 kg urvattnadlutfisk. 1 kg urvattnadlutfisk 2 schalottenlökar 1 msk smör 100 g rökt sidfläsk, tärnat 2 dl frysta ärtor. Lutfisksås 5 dl mjölk 2 kryddpepparkorn 2 kryddnejlikor 2 msk smör 2 msk vetemjöl salt och peppar
Ugnskokt lutfisk. Har lutfisken skinn ställer du med skinnet nedåt. Täck lutfisken med aluminiumfolie. Låt det inte lutfisken gå förlänge då smälter lutfisken bort
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnadlutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Enligt gammal tradition, ursprungligen från Norge, för det är därifrån det mesta av lutfisk exporteras till flera land, så skall den, för det första alltid urvattnas i minst två dygn före tillredning
Koka lutfisken enligt anvisning. Lägg upp lutfisken och ös över det brynta lök och kryddsmöret. Lägg 1 kg urvattnadlutfisk i en rymlig form med skinnsidan ner. Strö över 2 tsk salt för ca 1 kg lutfisk. 1 kg lutfisk
Koka lutfisken enligt anvisning. Skär lutfisken i mindre bitar och vänd ner dem försiktigt i moset. Lägg 1 kg urvattnadlutfisk i en rymlig form med skinnsidan ner. Strö över 2 tsk salt för ca 1 kg lutfisk. 500 gram lutfisk