Lätt festmat recept

Paella Valencia – festmat för många

Paella Valencia – festmat för många

Jag intygade att jag självklart ville ställa upp, men att jag kanske lätt hade överdrivit min förmåga att under givna förutsättningar kunna leverera paella till ett sällskap på hundra personer
Köttbullar - från festmat till vardagsmat

Köttbullar - från festmat till vardagsmat

Använd gärna ett mått av något slag för att få dem så jämnstora som möjligt och blöt händerna i kallt vatten när du rullar dem, det går lättare och så blir de lite finare
Tips på tilltugg

Tips på tilltugg

Lätt som en plätt. Festmat,. Lätt som en plätt. Tips på tilltugg. Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll

Köttfärspaj

Arla lätt crème fraiche franska örter eller annan smaksatt crème fraiche som du gillar. Gott och smakfullt, men pajen är lite småtorr och helt okej vardagsmat, men ingen festmat direkt att tala om
Smörgåstårta med räkor och lax

Smörgåstårta med räkor och lax

Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Underbart goda marinerade quornfiléer

Underbart goda marinerade quornfiléer

Pensla sedan grillgallret med olja och lägg på filéerna eller lägg dem på en bit oljad aluminiumfolie (quorn innehåller väldigt lite fett vilket gör att de lätt bränner fast på gallret)
BULGURSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER

BULGURSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER

Lägg grönsakerna i ugnsform och ringla olivolja över, strö lite flingsalt över och peppra lätt. Receptet hittade jag i kokboken "Festmat utan stress" av Lena Söderström
Matgikens ceasardressing

Matgikens ceasardressing

Blanda lite lätt. Normalt sett kostar den ekologiska kycklingen dock 99 kronor kilot, och fåglarna är stora, vilket innebär att kyckling här hemma är riktig festmat
Stekt ris

Stekt ris

Vispa ägget lätt och häll i det med risblandningen. Visst att det är roligt att planera festmat och lyxig mat eller laga något nytt efter ett kul recept som man snubblar över
Embutido - filippinsk köttfärslimpa

Embutido - filippinsk köttfärslimpa

Jag tror att man egentligen ska äta den kall (och jag tror att den varit lättare att skiva upp kall), men jag serverade den varm med ris och tomatsallad
Polenta med fyra italienska ostar

Polenta med fyra italienska ostar

Häll upp polentan i ett par lätt oljade ugnsformar eller i en långpanna. Den här polentan blir verkligen festmat – och något så ovanligt som vegetarisk festmat
Skaldjur i citrussås

Skaldjur i citrussås

Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken
Hollandaisekyckling

Hollandaisekyckling

Det smakar som en dröm och är riktig festmat. Från Lätt & Läckert 4 portioner. HOLLANDAISEKYCKLING. Servera den läckert solgula hollandaisesåsen till kycklingfiléerna
Kryddkarré

Kryddkarré

Med en kryddig, läcker sås går det att förvandla skivade karrékotletter till festmat. Från Lätt & Läckert 4 portioner
Lite kryddprat igen

Lite kryddprat igen

Det är lätt hänt. Vanliga potatisbullar med några matskedar Kunglig Sallad i smeten blir plötsligt festmat