Annars kan du servera några skivor rökt eller gravad lax till din äggröra, om du gillar det. Ibland är det svårt att få till att äta fet fisk till huvudmålen minst tre gånger på en vecka, som man ”bör” göra för att få i sig tillräckligt
Lite kokt potatis och en lätt sallad passar bra till. Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
Receptet kan lätt dubbleras, och fungerar bra som matlåda dagen efter. 1 pkt rökt- eller gravad lax. Hetta upp lite smör eller margarin i en liten kastrull
Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Om man vill ha en lättare, vegetarisk förrätt kanske man kan testa att servera en liten portion av denna goda grönkålssallad med blåmögelost, äpplen och valnötter, eller testa fetaostgratinerade rödbetor med honung och pumpakärnor
Tips - Påskens rester av gravad eller rökt lax är också gott i potatisplättar. Potatisplättarna blir till exempel kalasgoda med rester av min enkla tomatfisk i ugn
Bryn smör och vitlök skuren i fyra delar, stek svampen lätt på båda sidor. Vill du grava fisken själv, helt utan socker, så hittar du här receptet på äppelgravad lax från min Långkokbok
Lägg alla kryddorna i en torr gjutjärnspanna och rosta dem lätt på medelhög värme, detta gör att du får ut en intensivare smak från kryddorna, men se till att du inte bränner dem
Låt grava i kylen i ett dygn med en lätt tyngd på. Här kommer den gravade siken. Lycka är en välförsedd fiskdisk, där personalen utan prut och extra kostnad snabbt och elegant hjälper dig med grovjobbet