Kanske är det likadant för flera av er andra och då kan det ju kanske vara fint med ett tips på både en lättlagad soppa och ett smidigt långpannebröd som inte behöver någon jäsningstid alls
I vilket fall så kände jag för att testa något nytt med mitt favoritrecept på långpannebrödmed morot, och kom då på den fina idén att byta ut den rivna moroten mot rödbeta, och baka delvis på grahamsmjöl istället för vete och råg
Pensla ev med sirapsvatten när det tas ur ugnen. Blanda sen i sirap, lingonsylt och filmjölk. 7 dl grahamsmjöl7 dl rågsikt7 dl vetemjöl6 tsk bikarbonat2 tsk salt3 dl brödsirap7 msk lingonsylt1 l filmjölk Blanda de torra ingredienserna först. 1 l filmjölk
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den medfilmjölk och ljummet vatten. Täck en liten långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Skär 16 rutor i degen med degskrapa och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. 2 dl filmjölk