Långpannebröd med filmjölk recept

Nennes långpannebröd

Nennes långpannebröd

Pensla brödet med vatten, så det inte blir någon hård skorpa uppepå. 1 liter filmjölk, 3 dl ljus sirap
Långpannebröd

Långpannebröd

Platta ut degen med mjölad hand. Tillsätt vatten och filmjölk. 3 dl filmjölk. 3 dl filmjölk. Ett snabbt och enkelt brödbak
Lillsyrrans långpannebröd

Lillsyrrans långpannebröd

1 l filmjölk, jag tog gammeldagsen. 1 l filmjölk, jag tog gammeldagsen.  6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl
Långpannebröd

Långpannebröd

Bikarbonat går att ersätta med dubbla mängden bakpulver. 4 dl Norrmejerier Filmjölk. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna
Långpannebröd

Långpannebröd

Platta ut degen med mjölad hand. Tillsätt vatten och filmjölk. 3 dl filmjölk. 3 dl filmjölk. 20 bitar ugn 225 grader
Soppa och brödbak

Soppa och brödbak

Kanske är det likadant för flera av er andra och då kan det ju kanske vara fint med ett tips på både en lättlagad soppa och ett smidigt långpannebröd som inte behöver någon jäsningstid alls
Brödbullar med rödbeta och russin

Brödbullar med rödbeta och russin

I vilket fall så kände jag för att testa något nytt med mitt favoritrecept på långpannebrödmed morot, och kom då på den fina idén att byta ut den rivna moroten mot rödbeta, och baka delvis på grahamsmjöl istället för vete och råg
Veckans sparade pengar

Veckans sparade pengar

Som börjar med två punkter som jag glömde förra veckan. L fick en hög med såna och kan då rita på baksidan av dom
Lättbakat långpannebröd

Lättbakat långpannebröd

a Silviakaka, sega chokladrutor, kex och sist men inte minst nybakat långpannebrödmed diverse olika pålägg
Långpannebröd.

Långpannebröd.

Pensla ev med sirapsvatten när det tas ur ugnen. Blanda sen i sirap, lingonsylt och filmjölk. 7 dl grahamsmjöl7 dl rågsikt7 dl vetemjöl6 tsk bikarbonat2 tsk salt3 dl brödsirap7 msk lingonsylt1 l filmjölk Blanda de torra ingredienserna först. 1 l filmjölk
Havrerutor i Allers

Havrerutor i Allers

Med detta menar jag perfekt bakteknik. Nästa dag rör man ihop detta och tillsätter vetemjöl special samt bl a filmjölk, sirap, smör och jäst

Mosters långpannebröd

Linda sedan in brödet med handukar på ett bakgaller. Klä en långpanna (30*40) med bakplåtspapper, och sätt ugnen på 100 grader. 1,5 L Filmjölk

Långpannebröd

Mot slutet kan man med fördel lägga över ett bakplåtspapper för att förhindra att det bränns ngt. 1 1/2 liter filmjölk

Långpannebröd

1liter filmjölk. Ingredienserna blandas samman. Smörj en långpanna och slå smeten i pannan och fördela den jämt

"Ett lättbakat bröd"

Satsen ger två rejäla limpor eller ett långpannebröd. Mät upp mjölet och blanda det med de fyra övriga ingredienserna

Lingonbröd i långpanna

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den medfilmjölk och ljummet vatten. Täck en liten långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Skär 16 rutor i degen med degskrapa och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. 2 dl filmjölk