Tillsätt salt, mjölk, morötter, linfrön Keso och honung, alternativt sirap. Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Ingredienser till ett långpannebröd. morötter, skalade och grovt rivna (två stycken). vetemjöl special (5 dl. 160 gr morötter, skalade och grovt rivna (två stycken). 300 gr vetemjöl special (5 dl
Var inte riktigt på bakhumör så då bestämde jag mig för att baka ett långpannebröd som behöver lite tid och energi av mig och det blir dessutom lite disk
Denna gången blev det inte långpannebröd utan en Morotslimpa med havregryn i. Tillsätt vetemjöl och rågsikt, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg
Det var länge sedan jag bakade något långpannebröd. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor50 g jäst4 dl ljummet vatten4 msk olja2 msk sirap2 tsk salt250 g keso200 g finrivna morötter2 dl solroskärnor1 dl linfrö5 dl fullkornsdinkel6-7 dl vetemjöl specialLös jästen i vattnet. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor
Denna gången blev det inte långpannebröd utan en Morotslimpa med havregryn i. Tillsätt vetemjöl och rågsikt, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg
Kanske är det likadant för flera av er andra och då kan det ju kanske vara fint med ett tips på både en lättlagad soppa och ett smidigt långpannebröd som inte behöver någon jäsningstid alls
I vilket fall så kände jag för att testa något nytt med mitt favoritrecept på långpannebröd med morot, och kom då på den fina idén att byta ut den rivna moroten mot rödbeta, och baka delvis på grahamsmjöl istället för vete och råg
5 dl vetemjöl. 1. Värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen
Igår kväll bakade jag detta långpannebröd. ca 13-15 dl vetemjöl. ca 13-15 dl vetemjöl. De blev jättegott och saftig för att jag hade i en riven morot och ett rivet äppel