Långpannebröd surdeg recept

Frukost i bistron

Frukost i bistron

Denna gång blev det dock en annan återkommande favorit hos oss, långpannebröd. Glöm de kalljästa bröd ni testat, de långjästa blir mer som surdeg i konsistensen
Veckans sparade pengar

Veckans sparade pengar

Han fick även en hemsydd bovetekudde, en flaska vin och en påse hembakt långpannebröd. 6 Bakat långpannebröd. 24 Börjat skriva mina mål med veckan på bloggen och blir sporrad till att göra tråkiga surdegar ( t ex makens strumpor)
Långpannebröd med surdeg

Långpannebröd med surdeg

Häll vatten över surdegen. DAG 1. Blandas i en bunke och täcks med en bakduk. Låt stå irumstemperatur 10-12 timmar (dvs över natten)DAG 2
Havrerutor i Allers

Havrerutor i Allers

Grunden var en blötläggning av frön och kärnor samt en lättgjord surdeg över natten. Alltså rörde jag med elvisp i en del av  vetemjölet i surdegen med de flesta andra ingredienserna

Surdegsbröd i långpanna

 Älskar de frasiga kanterna som surdegsbrödet ger och med detta ”långpannebröd” som det faktiskt blev så vet jag inte om det blev ännu godare än en vanlig limpa