(6 – 8 pers)1 helt stycke märgpipa med ben, ca 2 kilo. 1. Sätt ugnen på exakt under kokpunkten (prova dig fram, temperaturangivelsen stämmer ofta inte)
ca 800g benfri märgpipa. ca 800g benfri märgpipa. Lova mig att ni testar detta, GODE GUD vilka smaker…. Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen
Jag fick tag på en fin bit märgpipa i den annars så trista köttdisken på lokala ICA. Krydda märgpipan med salt och svartpeppar, och tryck ned den i grytan
Vi köpte en bit märgpipa från Malma Gård här ute på Värmdö som var jättefin. Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst
Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 2,2 kg märgpipa
1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. Idag har Tiril varit på förskolan eftersom hon var feberfri igår och väldigt pigg, och allt har gått bra
märgpipa. Dela köttet till avlånga bitar/större strimlor, putsa bort ev. fett. Blanda 2 msk sojasås, lite olja, den hackade vitlöken och den rivna ingefäran