Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
För att få lite sommarkänsla så blev det en Medelhavsgratäng med kryddig fläskytterfilé… föredrar fläskytterfile istället för fläskfilé, det är inte så mycket senor i den och den är väldigt mör
(Om man använder fläskytterfilé kan man låta köttet eftersteka med lite vatten under lock för att bli mörare) Ta upp köttet och stek strimlad purjo, tärnad paprika och hackad vitlök
Efter tre arbetsdagar där packning och överlämning och besök på nya arbetsplatsen stått på schemat och efter tre kvällar med festligheter var jag rätt mör i morse, den allra första semestermorgonen
Idag, årets första dag, har vi njutit av en riktigtsaftig, mör och god helstekt fläskytterfilé. Till den serverade jag förvälld, smörstekt brysselkål,en supergod vitlökssås, sallad och potatis till de som ville ha
Oftast är sedan denna insprutad med en koksaltlösning för att ge en mörare köttbit. Men så länge man vet att det är det man köper så har den vissa fördelar, den håller sig mör även efter tillagning vilket ger en saftig köttbit som det är svårt att misslyckas med