Mörad fransyska recept

Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Saftig grytstek

Saftig grytstek

mörad. mörad. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. SAFTIG GRYTSTEK
Vinkokt höstgryta

Vinkokt höstgryta

eller fransyska, gärna mörat. eller fransyska, gärna mörat. VINKOKT HÖSTGRYTA. En mustig gryta som värmer gott en kulen höstkväll
Gammaldags älgrullader

Gammaldags älgrullader

fransyska. Skär köttet i 0,5 cm tjocka skivor, lättast att skiva halvtinat. Peppra köttet. Skala och skiva löken, bryn den i 2 msk smör och låt den svalna något
Bättre & godare efter ett par dagar

Bättre & godare efter ett par dagar

Det verkar dock som att köttet mörade till sig efter ett tag, för rätten var riktigt god att äta som matlåda ett par dagar senare
Burgundisk Köttgryta

Burgundisk Köttgryta

fransyska). Sätt ugnen på 175°C. Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. (Använd gjärna 50% olivolja)
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Ingredienser1 kg grytbitar av fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl (kan uteslutas om man är väldigt strikt i kosten)½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g färska champinjoner 2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g) (kan uteslutas om man är strikt med kosten)Salt Nymalen peppar Bouquet Garni. 1 kg grytbitar av fransyska
Biff med stekt potatis

Biff med stekt potatis

Det slutade med att jag tog några skivor fransyska som jag hade i frysen, brynte dem i en stekpanna.  Ibland får jag helt idé-torka när det gäller vad man ska laga
Wokad oxfilé ( Sac Kavurma )

Wokad oxfilé ( Sac Kavurma )

Fransyska. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska125 gr smör4 st stark turkisk paprika (sivribiber )2 st gul lök delad på mitten och skivad i fina skivor 3 stora ( skalad och hackad ) tomat1 1/2 tsk timjansalt och svartpeppar. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska

Stekt rostbiff i kryddig marinad

Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en liten långpanna. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet

Nötstek, grundrecept

Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Krydda det runtom med salt och peppar

Vinbärsstek

1 kg benfri mörad högrev, bog eller fransyska, gärna i nät. 1.  Klappa in salt och peppar runtom hela steken

Slottsstek

1 1/4 kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Skala och skär löken i klyftor och moroten i bitar

Yoghurtmarinerat nötkött

600 g benfritt nötkött av t ex fransyska eller innanlår. Putsa köttet skär det i bitar och lägg i en skål eller bunke