En kaka som jag har gjort varje jul de senaste åren är en mördegskaka medkolasås och choklad. Jag ägnade helgen till att baka och tänker nu dela med mig av några recept
Själva mördegskakorna och de rostade nötterna går att göra i förväg. Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås
Koka kolakrämen under tiden som kakan gräddas. 1Kolakräm. 1150-175 g mörk chokladHacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter. 1Klä en form cirka 25x25 cm med bakplåtspapper. 1Låt degen vila kallt övertäckt med plast i minst 30 minuter. 1Sänk värmen och låt kolan sjuda under omrörning tills den börjar tjockna, cirka 10 minuter. 1Häll kolakrämen i mördegsskalet och ställ den kallt tills dess att den stelnat. 1Bred chokladen över kolakrämen och låt den stelna
Mördegskaka medjordnötskola Ca. Jordnötskola. Mördegskaka medjordnötskola Ca. Gör kolan. Blanda i jordnötterna och blanda väl och häll sedan kolan ovanpå mördegen
Den andra sorten jag gjorde var Kola & Pollysnittar, fast jag använde egentligen inte riktig Polly utan några Skumtoppar med chokladöverdrag som var Polly-liknande
Låt svalna och stelna till sig och njut av klassiska koladoftandemördegskakor. Jag började redan förra året att baka dessa ljuvliga kakor medkola karaktär i form av Blå och Rosabandet, jag ställde mig frågan
Resultatet blev en mördegskaka medchokladkolafyllning, enkelt men sååå gott. Har haft kondenserad mjölk med chokladsmak hemma ett tag och fick för mig att provbaka något med den idag
Chilenitos (Maizenakakor, Alfajores (Mördegskakor) och Leche Nevada (Snöägg). Recepten är anpassade efter svenska mått och beskriver steg för steg hur man lyckas med dessa ljuvliga sötsaker
mördegskakor,. Med sprakande varm kamin var det dags att ställa sig i köket, jag blev nämligen så vansinnigt sugen på småkakor så det blev choklad och kolagrottor
Genidraget med att peta in dumlekolor i spröda mördegskakor är ju fantastiskt. Tänk på att hela kolan ska vara täckt med deg så att den inte rinner ut sedan på plåten
Kanske, kanske inte men de är i alla fall en av mina favoriter, goa spröda mördegskakor. Här har jag gjort formar som jag har fyllt med en kolasmet och blandade nötter