Mörk chokladpannacotta gelatin recept

Mörk chokladpannacotta

Mörk chokladpannacotta

Du hettar upp grädde med socker och gelatin och hackar choklad som du smälter i den varma gräddkrämen
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

En pannacotta med mörk choklad. Lägg gelatinet i blöt. Tillsätt gelatinet. 1 gelatinblad. 100 g mörk choklad. 1 gelatinblad 100 g mörk choklad
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Det här receptet har jag fått av Julia hon använder vit choklad istället för mörk choklad som jag valt
Chokladpannacotta x 3 till nyårsafton

Chokladpannacotta x 3 till nyårsafton

Det blev tre sorter, en med mörk choklad, en med ljus choklad (och daimhack) samt sist en med vit choklad, men alla i samma glas, lager på lager
Chokladpannacotta med hallon

Chokladpannacotta med hallon

Krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i chokladblandningen. Servera chokladpannacottan med hallonkompotten
Chokladpannacotta LCHF

Chokladpannacotta LCHF

Lägg gelatinbladen i kallt vatten eller häll gelatinpulvret i hett vatten enligt instruktionen på burken
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Rör i gelatin och låt chokladen smälta i grädden. Ikväll tänkte jag försöka mig på att göra chokladpannacotta
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta ner i den varma chokladgrädden. Mörk choklad á 70 % kakaohalt blir bäst. Odense eller Marabou som ligger runt 55 % kakaohalt) så bör du dubbla mängden gelatin för att få pannacottan att "stanna". Grovhacka 150 g mörk choklad (70 % kakaohalt). Lägg 1 gelatinblad i blöt i kallt vatten
Chokladpannacotta med hallon

Chokladpannacotta med hallon

Krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i chokladblandningen. Servera chokladpannacottan med hallonkompotten
Kryddig chokladpannacotta

Kryddig chokladpannacotta

En mörkchokladpannacotta med smak av kanel, kardemumma, stjärnanis, vanilj och rom. Kryddig chokladpannacotta4 port1/2 gelatinblad2,5 dl vispgrädde1 msk strösocker1/2 kanelstång 1/2 stjärnanis1 krm stött kardemumma1/2  vaniljstång100 g mörk choklad (70%)1 msk mörk rom Häll grädden i en kastrull och tillsätt alla kryddor och sockret. Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter. Värm i micron i 10 sekunder tills gelatinbladet har smält. 1/2 gelatinblad. 100 g mörk choklad (70%)
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Här har jag gjort den med mörk choklad och lagt på körsbärsmarmeladen med vanilj jag gjorde i somras
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Eftersom jag använder gelésocker istället för gelatin så är det bra att använda en riktigt mörk choklad för att det inte ska bli för sött

Chokladpannacotta

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Krama ur gelatinet och rör i det i grädden. Katja Kristofersson 1 st gelatinblad. 75 gram mörk choklad
Bästa tårttäckning - Vispad Chokladpannacotta

Bästa tårttäckning - Vispad Chokladpannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta kastrullen från värmen, lägg i gelatinet, rör ordentligt. Vill du ha mer vuxen smak, kör 50g mjölk/100g mörk choklad. Vill du ha sötare mjölkchokladig god smak, kör 75g mjölk/75g mörk choklad. Vit chokladpannacotta = 150g vit choklad, 1/2 msk socker, 1 krm vaniljpulver 60g mjölkchoklad. 90g mörk choklad 70%. 2 gelatinblad