ihop två macarons med fyllning emellan. Fyllning. Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Låt ganachen stelna lite och bred på fyllningen på häften av kakorna och lägg sedan ihop dem. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Hallonfyllning. Istället för vit chokladfyllningen (med syrliga bär eller lime) kan man fylla med mörk chokladganach, smörkräm blandat med marmelad eller en curd
Hej. Så var det söndag igen, och dagen efter Maja och Jimmys fina bröllop. Sagolikt vackra var de, vädret som först visat på regn hela dagen blev istället soligt och härligt, middagen var på min favorit restaurang här i stan- Tegel så maten var helt i min smak och magisk
Nästa gång blir det nog en lite fastare fyllning, så att det är lättare att lägga ihop dem. Botten blir som en biskvibotten, medan taket verkar vilja vara en maräng… Hallonkrämen görs såhär
Spritsa på fyllningen på de avsvalnande macaronsen och lägg i hop dem. Fyllning. Frasig yta, lite sega i mitten och fyllda med en ljuvlig blandning av hallon och vit choklad
Den överblivna smörkrämen kan du använda till cupcakes eller varför inte macarons. Det krävs enligt mig både fyllning och glasyr av något slag för att matcha bottnarna
När Mary gör den här krämen till sina macarons är den ganska tjock, så ta den hellre av värmen lite för tidigt än för sent om du ska använda den som tårtfyllning
Det som lyckades desto bättre var biskvierna, som vi gjorde i två varianter, dels chokladbiskvier och sedan biskvier med vit choklad och fyllning med smak av hallon och citron, mums
En underbart god och enkel chokladfrosting att använda till cupcakes, chokladkakor eller macarons. Den funkar också väldigt fint att ha som fyllning mellan mördegskakor