Macarons maräng recept

HALLON MACARONS

HALLON MACARONS

Tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en toppig maräng. Nu har även jag gjort macarons. Blanda försiktigt ner det i marängen

Baka macarons?

Tillsätt en matsked socker i taget medans det vispar och fortsätt vispa tills marängen är fast och glansig men vispa inte för mycket
Macarons med vit choklad- och hallonganache

Macarons med vit choklad- och hallonganache

Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
PEPPARKAKS MACARONS

PEPPARKAKS MACARONS

Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en maräng. Julafton imorgon och här har det förberetts en del, sill, köttbullar, rocky road och dessa pepparkaks macarons
Lime Macarons

Lime Macarons

Härlig färg på marängen. Hur det än är så är macarons en väldigt god kaka. Här är mandelmjölet i och det blir alltid en gråare ton på marängen
Macarones var det här!

Macarones var det här!

Det gör så att macaronsen får en slät yta. Häll sedan ner sockret lite i taget och rör med lägsta hastighet så att det blir en blank marängsmet
Macarons

Macarons

Vispa vidare till fullt utvecklad maräng. Lossa dina bakade macarons försiktigt från pappret när de svalnat
Glutenfria macaroner

Glutenfria macaroner

vispa marängen tills den svalnat helt (känner med händerna utanpå. Jag har testat det här receptet väldigt många gånger eftersom en vän av mig alltid lyckas med det och jag har fått provsmaka hans macaroner och dom är helt underbara
Kola macarons med Vanilj

Kola macarons med Vanilj

Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig. Macarons. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott
Macarons med passionsfruktstryffel

Macarons med passionsfruktstryffel

Vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp i en tredje bunke och tillsätt sedan sockerblandningen och vispa till en seg maräng
Macarons

Macarons

Jag testade ett nytt recept igen, brukar ju använda mig av italiensk maräng, dvs ett recept där man kokar en sockerlag, denna gång använde jag ett recept med fransk maräng, dvs den vispas kall
Valentine Macaron

Valentine Macaron

Vispa äggvitan hård, blanda hälften av florsockret med sockret och blanda ner i marängen. Lägg i marängen tillsammans med rosa pasta färg
Macarons

Macarons

En slät, tunn, lite krispig yta och under det en ljuvlig mjuk, seg maräng. Jag gillar macarons. När marängen svalnat vänder du ner den i bunken med florsocker, mandelmjöl och äggvita
Macarons

Macarons

Vänd ner halva mandel- och florsockerblandningen i marängen och blanda väl. Spritsa fyllning på de hälften av de avsvalnade maränger och tryck ihop med dem utan fyllning
Macarons med chokladfyllning

Macarons med chokladfyllning

Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng. Testade idag för första gången att baka macarons
Macaroner

Macaroner

Här kommer ett grundrecept på de fina marängkakorna och med en god gräddfyllning, speciellt om man inte är förtjust i smörkrämer som de vanligtvis fylls med