Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en maräng. Julafton imorgon och här har det förberetts en del, sill, köttbullar, rocky road och dessa pepparkaks macarons
vispa marängen tills den svalnat helt (känner med händerna utanpå. Jag har testat det här receptet väldigt många gånger eftersom en vän av mig alltid lyckas med det och jag har fått provsmaka hans macaroner och dom är helt underbara
Jag testade ett nytt recept igen, brukar ju använda mig av italiensk maräng, dvs ett recept där man kokar en sockerlag, denna gång använde jag ett recept med fransk maräng, dvs den vispas kall
En slät, tunn, lite krispig yta och under det en ljuvlig mjuk, seg maräng. Jag gillar macarons. När marängen svalnat vänder du ner den i bunken med florsocker, mandelmjöl och äggvita
Vänd ner halva mandel- och florsockerblandningen i marängen och blanda väl. Spritsa fyllning på de hälften av de avsvalnade maränger och tryck ihop med dem utan fyllning
Här kommer ett grundrecept på de fina marängkakorna och med en god gräddfyllning, speciellt om man inte är förtjust i smörkrämer som de vanligtvis fylls med